Η εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Κατά το νέο σχολικό έτος η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ Λυκείου.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  εξεταστέα  ύλης  για τα μαθήματα της Α, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023.

Τράπεζα Θεμάτων και για τη Γ Λυκείου

Κατά το νέο σχολικό έτος η Τράπεζα Θεμάτων θα  εφαρμοστεί και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄Λυκείου.

Το περασμένο σχολικό έτος εφαρμόστηκε μόνο στους μαθητές της Α και Β Λυκείου (Δείτε εδώ τι ίσχυσε)

ΙΕΠ: Χωρίς “θύματα” τα αποτελέσματα της Τράπεζας θεμάτων

Δεν προκύπτουν ουσιώδεις αποκλίσεις στις βαθμολογίες των γραπτών των μαθητών/τριών μεταξύ των προαγωγικών εξετάσεων του 2022 με την Τράπεζα Θεμάτων   και του 2019, χωρίς.

Αυτό υποστηρίζει με ανακοινωθέν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έχει την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης  της Τράπεζας Θεμάτων.

Ωστόσο το ΙΕΠ    αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τα στατιστικά αποτελέσματα ανά   μάθημα σε σχέση με το 2019.

Για πρώτη φορά, μετά από δύο σχολικά έτη κατά τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω της πανδημίας Covid-19, διενεργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων οι προαγωγικές εξετάσεις για τους/τις μαθητές/-ήτριες της Α ́ και της Β ́ τάξης κάθε τύπου Λυκείου.

Στη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 16/05/2022 (από το ελληνικό σχολείο του Ντύσσελντορφ/Κολωνίας) και ολοκληρώθηκε στις 08/07/2022 (με το ελληνικό σχολείο της Νυρεμβέργης/Στουτγάρδης), συμμετείχαν συνολικά 1.881 σχολικές μονάδες και πραγματοποιήθηκαν 40.189 κληρώσεις θεμάτων.

Κατά   σχολικό έτος 2022-2023, θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων καλύπτοντας και τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ ́ Λυκείου.

ΠΗΓΗ: esos.gr