Σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της ύλης σε Γυμνάσια-Λύκεια

Καμία απόφαση προς το παρόν για τις προαγωγικές εξετάσεις – Παράταση τον Ιούνιο της σχολικής χρονιάς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη στις τάξεις γυμνασίου και λυκείου άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ερωτηθείσα σχετικά με τη μείωση της ύλης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υφυπουργός είπε ότι υπάρχουν σκέψεις και προθέσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όσον αφορά στην παράταση της σχολικής χρονιάς που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η κα Μακρή επεσήμανε ότι αν και δεν έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις δεν θα παραταθεί μέχρι τον Ιούλιο, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση ωστόσο αυτό θα γίνει έγκαιρα και έγκυρα, όπως έγινε και πέρυσι τον Μάιο».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υφυπουργός υπογράμμισε πως όλοι θέλουν να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση και περιμένουμε το πράσινο φως από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι θα γίνει με ασφάλεια και όρους. Διευκρίνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η επιστροφή όλων των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία, τόνισε η Ζέττα Μακρή.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία , εξετάζεται να επιστρέψουν μαθητές στις τάξεις τους από τις αρχές Απριλίου, ακολουθώντας αυτή την φορά αντίστροφη πορεία.

Αυτό σημαίνει πως πρώτοι θα γυρίσουν οι μαθητές των λυκείων, αφού οι Πανελλήνιες 2021 πλησιάζουν και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι επόμενες τάξεις.

Διαβάστε περισσότερα: Ipaidia.gr