Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Μετεγγραφές στα ΑΕΙ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η εγκύκλιος για τις μετεγγραφές φοιτητών, για το πότε ξεκινά η υποβολή τους και ποιες είναι οι αναλυτικές φετινές προυποθέσεις.

Κάθε Σεπτέμβριο αρχίζει ο “μαραθώνιος” των μετεγγραφών. Οι φοιτητές που μπήκαν σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα μακριά από το σπίτι τους αναζητούν τους όρους και τις προϋποθέσεις να εξασφαλίσουν μία μετεγγραφή που θα τους επιτρέψει να σπουδάσουν,επιβαρύνοντας λιγότερο τους γονείς τους, ενώ δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που έχουν ως μόνη λύση για σπουδές, τις σπουδές στον τόπο τους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η εγκύκλιος για τις μετεγγραφές φοιτητών, για το πότε ξεκινά η υποβολή τους και ποιες είναι οι αναλυτικές φετινές προυποθέσεις.

Το φετινό τοπίο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης μετά τις ενσωματώσεις τμημάτων και την «πανεπιστημιοποίηση» σχολών των ΤΕΙ, είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό με αποτέλεσμα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να πρέπει να δείξουν προσοχή στις νέες αντιστοιχίες τμημάτων, εισαγωγικών κατευθύνσεων και προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2018-19, που θα ισχύσουν για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Διαβάστε εδώ πιο αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε.