Βιοανάδραση και άγχος

• Έλεγχος και διαχείριση του στρες.
• Απευαισθητοποίηση απο στρεσογόνους παράγοντες.
• Καταπολέμηση αϋπνίας ή διακοπτόμενου ύπνου.
• Έλεγχος φοβιών και κρίσεων πανικού.
• Φυσιολογικοποίηση διαταραχών διάθεσης (διακυμάνσεις, μελαγχολία κτλ.).
• Υψηλότερες επιδόσεις.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνο από τα πολλά οφέλη της Βιοανάδρασης.

Σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά η έννοια του στρες γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας κυρίως διότι η περίοδος που διανύουμε είναι γεμάτη από πολλούς και ποικίλους στρεσογόνους παράγοντες. Το στρες θα λέγαμε ότι αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία, που δεν κάνει διακρίσεις, και ευθύνεται για πολύ μεγάλο μέρος της ανθρώπινης παθολογίας. Η καθημερινή αγχώδης ρουτίνα μπερδεύει τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ικανότητά του για παραγωγή ιδεών και ταυτόχρονα να ελαττώνεται η ικανότητά του να αποθηκεύει και να θυμάται.

Η Βιοανάδραση αποτελεί μία γνωστικοσυμπεριφορική μέθοδο της νευροφυσιολογίας,
η οποία μελετά και ελέγχει τους βιολογικούς μας μηχανισμούς και απεικονίζει τις επιδράσεις του στρες, βοηθώντας τον εκπαιδευόμενο να προσδιορίσει τους στρεσογόνους παράγοντες, με στόχο στη συνέχεια να μάθει να τους ελέγχει.

Η μέθοδος της Βιοανάδρασης περιλαμβάνει προγράμματα άσκησης με οπτικά, ακουστικά ή μεικτά ερεθίσματα, των οποίων το επίπεδο μεταβάλλεται ανάλογα με της ανάγκες του εκπαιδευομένου.

Συμπερασματικά, η Βιοανάδραση μπορεί να συντονίσει τα ημισφαίρια του ατόμου που εμφανίζει στρες, άγχος, φοβίες και άλλες ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, και επιθυμεί να αντιμετωπίσει τη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα με μεγαλύτερη διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία, αλλά και να απευαισθητοποιηθεί από τους στρεσογόνους παράγοντες και τα παθολογικά συμπτώματα που αυτοί προκαλούν.

Για περαιτέρω ενημέρωση, παρακολουθήστε επίσης και τη συνέντευξη του ιατρού κ. Σπύρου Διαμαντίδη με θέμα “Διαχείριση του στρες με τη μέθοδο της βιοανάδρασης”.
www.ego.gr/what-is-stress-video α’ μέρος
www.ego.gr/biofeedback-control-stress-video β’ μέρος

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή για να κλείσετε το ραντεβού σας για μια δοκιμαστική συνεδρία Βιοανάδρασης :
Παπαδοπούλου Μαρία – Φυσίατρος (2321302250)
Αγγελέρη Σταυρούλα – Βιολόγος-Εκπαιδευτικός (6976070542)
Τηλ.Θεσσαλονίκης : 2310 270084