Βιοανάδραση και μαθησιακές δυσκολίες

• Υπερκινητικότητα.
• Ελλειμματική προσοχή και δυσκολία συγκέντρωσης.
• Δυσκολία στην κατανόηση, ανάλυση και αφομοίωση κειμένου.
• Δυσλεξία και δυσαριθμησία

Μια ιδιαίτερα υποστηρικτική λύση για μαθησιακές δυσκολίες και συμπεριφορές όπως οι παραπάνω είναι η Βιοανάδραση.

Η Βιοανάδραση αποτελεί μία εκπαιδευτική μέθοδο της νευροφυσιολογίας, μέσω της οποίας, διδάσκεται ο έλεγχος διαφόρων βιολογικών λειτουργιών του σώματος, του εγκεφάλου, αλλά και της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων που τις μετρούν και τις καταγράφουν, και στη συνέχεια εκπαιδεύουν το άτομο ως προς τη διαχείρισή τους.

Ο εγκέφαλός μας ως γνωστόν αποτελείται από δύο ημισφαίρια, το δεξί και το αριστερό. Καθένα έχει πολύπλοκες και εξειδικευμένες λειτουργίες. Το δεξί ημισφαίριο σχετίζεται με το συναίσθημα, την προσοχή, την αντίληψη και την έκφραση επικοινωνίας, ενώ το αριστερό με τη λογική, τις μαθηματικές έννοιες, τη διαχείριση του χρόνου κ.α. Η έλλειψη συντονισμού των δύο ημισφαιρίων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις μαθησιακές δυσκολίες που παρατηρούνται συχνά στους μαθητές. Η Βιοανάδραση επιχειρεί να επαναφέρει σε ισορροπία τις λειτουργίες των δύο ημισφαιρίων απεγκλωβίζοντας έτσι δεξιότητες του παιδιού, το οποίο λειτουργεί πιο συνειδητά και πάνω από όλα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του καλύτερα.

Η μέθοδος της Βιοανάδρασης περιλαμβάνει προγράμματα άσκησης με οπτικά, ακουστικά ή μεικτά ερεθίσματα, των οποίων το επίπεδο μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευομένου. Η μέθοδος φυσικά είναι εντελώς ακίνδυνη, καθαρά εκπαιδευτική και δραστικά ωφέλιμη για τα παιδιά, που συχνά αντιλαμβάνονται το Βιοαναδρασιακό μηχάνημα σαν ένα ευχάριστο παιχνίδι και μία δημιουργική διαδικασία, βάζοντας συχνά ως στόχο την όλο και καλύτερη απόδοσή τους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τη Βιοανάδραση ως θεραπεία επιλογής για τα παιδιά με διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, αλλά και για τις αγχώδεις συμπεριφορές, προεξεταστικά και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη της ιατρού Ελένης Κυριακοπούλου με θέμα “Μαθησιακές δυσκολίες και Βιοανάδραση” :
https://www.ego.gr/news-video-learning-difficulties

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή για να κλείσετε το ραντεβού σας για μια δοκιμαστική συνεδρία Βιοανάδρασης :
Παπαδοπούλου Μαρία – Φυσίατρος (2321302250)
Αγγελέρη Σταυρούλα – Βιολόγος-Εκπαιδευτικός (6976070542)
Τηλ.Θεσσαλονίκης : 2310 270084